BLOGGER TEMPLATES AND MyYearBook Layouts »

folowers NATASHA !

Tuesday, 2 August 2011

1st Ramadhan at MY VILLAGE !

HeyII. Uolzz ! ehhh, lupe plak nak beri salam..
Assalamualaikum W.B.T.. J
Firstly Natasha nak cakap SELAMAT BERPUASA kepada semua umat islam -,-
Untuk entry kali ny maybe panjang sikit kot dari sebelumII ny kan?
Tapelaa, Tasha nak cerita pasal 1st Ramadhan Tasha,..Tasha sambut puasa pertama kat kampung J
Best weyy, aktiviti yang pertama Tasha buat lepas sahur , tolong nenek buat baulu.. BEST !
Pastu nenek Tasha suro potong nenas 30 biji nak buat jem nenas,, tergugat iman weyy tengok nenas tu.
Sabar jee,  kene tahan , lepas tu nenas tu kene blender , dah abis blender kene godak pulak dalam kuali,,
Atoyaii ! sabar weyyy ! Huisshh.. memang tergugat iman, perut dala buat konsert masa tuu. Alahai -,-
Lepas settle buat jem tu, tolong gulung baulu pulee, Hehe ~ sabar sekali lagi J
Tengok baulu tu macam sedap je kan? Tapi takpe mase buka nanti tengoklah baulu ! aku belasah kau ! :P
Hee~ lepas sipa tu, Tasha ajak mama pergi bazaar ramadhan dekatII situ. Mama cakap jom ! ape lagi siapII laa J
Tasha pergi bazaar ramadhan dekat ayer hitam , dekat situ ade pak cik Tasha berniaga, alangII dea ade dekat situ tolong la sekali dea berniaga kan?
Hehe ~bestII, memang best.. lepas da beli makanan yang nak dicekik mase buka nanti mama ajak balik,
Sampai je dekat rumah , ayah terus tebar roti canai.. nak buat martabak J my favourite^^v
Lepas tu tolong mama dengan nenek prepare makanan untuk buka..
Da settle, dduk kejap tengok TV.
Tunggu azan kejap dengar radio dulu, lepas tuu .,,,  allah huakbar allah huakbar !
 YES BUKA  ! HAHA^^ Ape lagi , mencekik la puasII J
Lepas buka tu , kemasII then, lepakII kejap..Lepas tu mama cakap siapII nak balik, esok sekolah..
Hurm, ape laa, baru nak lepakII da ajak balik.. Lepas tu , Kitaorang sume salam nenek..
(sayu la kononnya) ApeII jela. Lepas tu da gerak balik, duduk jela dalam kereta L tak best !
Erm,, Tasha rasa tu je kot untuk entry kali ny J harap korang punye 1st ramadhan pown best jugak kan?
Okey laa, ByeII ea J lain kali Tasha update lagi yeeeeee !


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN :)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...